Expositie Schiermonnikoog + Gooi in Eemnes

Expositie Schiermonnikoog + Gooi in Eemnes

6 januari 2014

Pinterest Pin It!

In de bibliotheek van Eemnes zijn van 18 januari t/m 15 maart 2014 landschappen te zien van fotograaf Pieter Meier uit Naarden. De expositie Schiermonnikoog + Gooi toont zijn autonome werk: het dynamische landschap van Schiermonnikoog op groot formaat en een serie met het afwisselende landschap van ‘t Gooi.

Met het landschap wil Pieter inspireren. Het is een zoektocht naar de essentie, verborgen in het alledaagse. Op de foto's lijkt de tijd stil te staan, maar het land verandert voortdurend; licht, wolken, seizoenen. Gewassen komen op, de zee slaat af. De beelden tonen een wereld die nooit hetzelfde is: alles wil veranderen. Het enige wat blijft is het moment.

Pieter Meier (Zuidhorn - 1976) studeerde architectuur in Groningen en Amsterdam. Met Klaarlicht fotografie richt hij zich dan ook op architectuur, stedelijke omgeving en landschap. Het autonome werk bestaat met name uit landschappen. In opdracht fotografeert Pieter Meier voor architecten en andere partijen actief in de ruimtelijke ordening. Zijn foto's zijn onder andere gepubliceerd in ArchitectuurNL, De Gooi- en Eemlander en Het Financieel Dagblad.

De werken worden slechts in een beperkte oplage uitgegeven. Bestellen? Neem voor informatie contact op: info@klaarlicht.nl

De Bibliotheek
Raadhuislaan 49b
3755 HB Eemnes
(035) 538 35 20

Kijk voor openingstijden op de website: www.debibliotheek.org

gooi en eemlander 17 januari 2014

Artikel in de Gooi en Eemlander van 17 januari 2014